Jouw karakter, voor bedrijven en organisaties 2017-09-16T09:48:57+00:00

Jouw karakter, voor bedrijven

Voor bedrijven en andere organisaties hebben we iets speciaals… we brouwen het karakter van je organisatie!

Onder leiding van onze hoogleraren gaan we samen met het management en de medewerkers op zoek naar de identiteit van de organisatie. Die identiteit wordt door ons vertaald naar een te brouwen bierstijl en bijpassende eigen bierfles. Een zichtbaar, tastbaar én drinkbaar resultaat welke het karakter volledig uitstraalt. Uiteraard gaat dit in goed overleg. We brouwen niet zo maar wat!

Tijdens een inspirerende brouwdag brengt een van onze hoogleraren niet alleen uw identiteit in kaart, maar helpt ook bij het zoeken naar kansen, uitdagingen en de toekomst van uw bedrijf. En we kijken ook naar de omgeving van uw organisatie. Wat willen uw stakeholders eigenlijk? Karakter versterkt uw organisatie en brouwt uw eigen Karakter bier…

Het proces verloopt in een aantal fasen.

Orientatie

We beginnen met een goed gesprek. Hierin leggen wij uit wat de bedoeling is en krijgen we alvast een eerste indruk van de organisatie. We gaan vervolgens op zoek naar de precieze klantvraag. Gaat het om een uitgebreide stakeholderanalyse, om het nadenken over de toekomst en de ontwikkelingen die op uw organisatie afkomen? Of over het nemen van verantwoordelijkheden door werknemers en het stimuleren van geluk in uw organisatie? Gezamenlijk bepalen we het thema van de dag.

Karakterschets maken

Vervolgens gaan we middels een vragenlijst op zoek naar de identiteit van de organisatie. De vragenlijst is een veelgebruikt en gevalideerd wetenschappelijk instrument die de organisatie veel relevante informatie kan opleveren. We houden jouw organisatie een spiegel voor. En kunnen daarmee inzichtelijk maken of er sterke verschillen zijn tussen verschillende afdelingen of verschillende managementlagen. Uiteraard wordt er discreet met deze informatie omgegaan en blijft deze anoniem voor derden.

Met de uitkomst van de vragenlijst kunnen we een eerste schets maken van het karakter van de organisatie. Daarmee gaan we aan de slag.

Samen de identiteit brouwen

Met een afvaardiging van je organisatie (max. 20 personen), maken we de laatste slag. Via een aantal interactieve sessies, onder leiding van onze hoogleraren en adviseurs, komen we er gedurende het brouwproces achter wat jouw organisatie nu zo bijzonder maakt en brouwen we jullie karakter.

Het gaat tijdens dit laatste deel om samenwerken, leren en op zoek gaan naar jullie gedeelde identiteit. Daarnaast gaan we uiteraard dieper in op het specifieke thema van de dag. We doen dit alles onder begeleiding van een van onze hoogleraren. Uiteraard sluiten we de dag af met een bierproeverij! Het bier komen we na 8 weken bij je afleveren en is bijvoorbeeld een mooi relatiegeschenk!

Neem contact op met Karakter Brouwerij:

Het traject wordt in principe begeleid door hoogleraar Strategisch Management en International Management Prof. Dr. Patrick Vermeulen of een van zijn collega’s Prof. dr. Rick van Baaren of Prof. dr. Ap Dijksterhuis.

De kosten van dit bijzondere traject zijn afhankelijk van de exacte invulling van de dag en worden dus in onderling overleg bepaald. Wil je een concreet voorbeeld hebben van hoe deze dag er uit kan zien, neem dan contact op met Patrick Vermeulen voor een voorbeeldprogramma:

Telefoon
06 467 613 99

E-mail
info@jouwbier.nl

Online bericht